Domestic

Kaip ir kasmet, nauji metai atskleidžia vyraujančias tendencijas ir išskirtinumus, kurie dominuos interjero srityje. Nors kuriant namų erdvės paveikslą neretai siūloma ne visada vaikytis madų, o atsižvelgti į savo poreikius bei atrasi savo interjero braižą, tačiau susipažinti su vyraujančiomis tendencijomis, ieškoti įkvėpimo bei naujų sprendimų tikrai pravartu.

Tvarumo sąvoka interjere

Tvarūs sprendimai vis dažniau tampa alternatyva kasdieniniame gyvenime, ši pasaulėvoka itin dominuoja ir šių metų interjero tendencijose. Natūralių bei ekologiškų medžiagų naudojimas, tokių kaip – bambukas, medis, linas, akmuo, marmuras – ne tik sukuria jaukumą ar autentiškumą namų erdvėje, bet ir prisideda prie gamtos gerovės. Be to, ši pasaulėžiūra skatina atsigręžti į senus, galbūt primirštus daiktus – spintas, stalus, kėdes, bei prikelti juos naujam gyvenimui, dekoruojant juos, o galbūt net keičiant jų medžiagas.

Dviejų interjero stilių sąskambis – Japandi

Japoniško minimalizmo su postmodernizmu ir skandinaviško minimalizmo duetas – Japandi, šių metų interjero dizaino tendencija. Du skirtingi interjero stiliai, harmoningai kuriantys ne tik kultūrinį ryšį, bet ir erdvės išpildymą. Natūralus grožio netobulumas bei skandinaviška „hygge“ pasaulėžiūra puikiai atsispindi švariose linijose, funkcionalizme, šviesių tonų spalvų paletėse bei erdvės švarume. Interjero specialistai teigia, jog tai ne tik išpildymo stilius, tai sąryšis su tvarių sprendimų pasirinkimu bei noru sumažinti vartojimą.

Sodrių spalvų akcentai

Nors minimalizmo stiliuje vyraujanti švara ir dominuos šių metų tendencijose, tačiau joms išskirtinio žavesio suteiks ryškių spalvų paletės akcentai. Sodriai raudona, dangaus mėlynumo, o galbūt pavasariškai geltona spalva nuguls ant smulkių interjero akcentų – žvakių, užuolaidų, pagalvėlių, gėlių vazonų, miegamojo staliuko ar net paveikslų. Eksperimentams bei išlaisvintai fantazijai – pats metas sužibėti. Visgi, jeigu į spalvų gamą nesinori įtraukti itin ryškių atspalvių, galima rinktis kiek neutralesnius pasirinkimus – plytų raudonumą, miškų žalumą ar jūros mėlynumą, kurie suteiks namų erdvei elegancijos bei rafinuotumo.

Augalų bei šviesos galybė

Dideli, vitrininiai langai, pro kuriuos atsiveria miesto panorama, gamtos peizažai bei namų erdves užliejanti natūralaus šviesos šaltinio šviesa šiais metais bus vienas iš aktualiausių interjero akcentų, įsirenginėjant namus. Nors langų dydžio bei formos sprendimas neretai nepriklauso nuo gyvenančiojo valios, šį sprendimą vertėtų įtraukti į sąrašą planuojant naujų namų statybas. Tačiau norint pajusti gamtos galią interjero specialistai teigia, jog tai padaryti nėra sunku. Tam pasitelkti siūloma augalus, kurie ne tik švarina orą, gerina nuotaiką, padeda atsipalaiduoti, bet ir gali tapti puikia interjero detale. O kur dar spalvingi, įvairių tolygių bei netolygių formų vazonai, kurie tik pagyvina bendrą namų paveikslo vaizdą.

Natūralumas namų erdvėje

Minimalizmo stilių šiais metais papildys natūralumas, kuris atsiskleis ne tik spalvų paletėje, bet ir formose.  Griežtas, lygias linijas, aštrius kampus, masyvius medžiaginius motyvus bei pilką spalvą pakeis lenktos formos, bangų motyvai ar net Renesanso arkų akcentai. Interjero medžiagų pasirinkimuose dominuos natūralūs sprendimai, tokie kaip akmuo ar marmuras, sukuriantys ne tik autentiškumą, ilgaamžiškumo standartą, bet ir atspindintys šiais metais itin dominuojančią tvarumo pasaulėžiūrą. Be to, išskirtinis dėmesys bus skiriamas medžio apdailai, kuri atsispindės tokiose interjero detalėse, kaip – paveikslų ar veidrodžių rėmuose, kavos staliukuose, spintelėse ar sienų dekoracijose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
Close
Mėgstamiausi
Close
Close
Užmiršote slaptažodį?
Close
Pirkinių krepšelis